Czarna_LK, jestem przypadkiem beznadziejnym, tu nic ani nikt nie pomoże.
W trybie ręcznym samoczynnie włącza się nawiew na tułów
Zwiń
X
-
W trybie ręcznym samoczynnie włącza się nawiew na tułów
Witam!
Zdarzyła mi się ostatnio kilka razy następująca sytuacja;
1. Samochód zimny (nigdy nie zdarzyło mi się to jak wyjechałem ciepłym autem np. z garażu)
2. Climatronic w trybie manualnym (agregat OFF, siła nawiewu ręcznie, kierunek nawiewu szyba i nogi)
3. Silnik wystarczająco zagrzany, żeby wentylacja dmuchała ciepłym (nigdy nie zdarzyło mi się to od razu po uruchomieniu, tylko po chwili)
4. Mimo ustawienia nawiewu na nogi i szybę, nagle zaczyna na mnie dmuchać ciepłe powietrze z centralnych nawiewów na TUŁÓW (wizualizacja na Bolero nadal pokazuje tylko nawiew na nogi i szybę)
Czy to jakaś usterka sterowania klimy, czy może Climatronic ma jakiś program "dogrzewania"?
Czy ktoś już spotkał się z taką przypadłością?
-
-
Zamieszczone przez gonzopCzy ktoś już spotkał się z taką przypadłością?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez gonzopCzy ktoś już spotkał się z taką przypadłością?
Też myślałem, że to właśnie jakiś "super automatyczny patent", ale ostatnio znowu mi się to stało, problem w tym, że za Chiny nie mogłem włączyć nawiewu na nogi. Nawiew na szybę wiał lub nie w zależności od tego, czy był włączony na konsoli, natomiast nawiew na tułów działał gdy był włączony nawiew na tułów lub nawiew na nogi, a w żadnej konfiguracji nie wiało na nogi :?:
Pomogło "Climatronic OFF" i "Climatronic ON" i wszystko działa jak należy, więc nadal trochę obawiam się, czy coś z softem Climatronica nie jest NOK....
Komentarz
-
Komentarz